DPC Nieuws

Na de drukte en aandacht voor onze Nationale New Forest Sportdag richten we ons weer op de overige activiteiten en zo ook die van het Dutch Pony Championship (DPC) waar ook New Forest pony’s aan deelnemen.

Trotse Evi Vaessen die de New Forest pony Everest Ferien naar de hoogste score reed in de DPC dressuurfinale. (V: Holthausen Frodo II x M: Tiggelberg Ferien – V: Sulaatik’s Fireball – gefokt door dhr. J.L.A. Krapels )

Leverde de dressuurfinale van DPC op 24 augustus j.l. in de combinatie van Everest Ferien  gereden door Evi Vaessen ons de hoogste score van een New Forest fokproduct, nu hebben we de focus op het volgende evenement van de DPC en wel de springcompetitie die voor zaterdag 5 oktober te Lathum op de agenda staat. Er worden 3 rubrieken verreden voor de jonge springpony’s en daarnaast is er een springwedstrijd toegevoegd voor de oudere pony’s.

Daarin strijden veel New Forest Pony’s mee om de hoogste eer.

De lijst van deelnemers bekijkend zien we bij de pony’s veel New Forest bloed; kijkt u de lijst daartoe na.

Startlijsten per leeftijdscategorie zijn te vinden in de link:

–> Startlijst Dutch Pony Championship

Zeker voor fokkers interessant  en het kon wel eens beloven, gezien het deelnemersveld, dat de New Forest pony’s succesvol zijn  en dat de fokker van een winnende pony, net als met de dressuurfinale, kans maakt op een fokkerspremie.

Denkt u als fokker er wel om dat deze fokkerspremie alleen uitgereikt wordt als de betreffende fokker dan ook aanwezig is!

Maar uiteraard voor een ieder die warmloopt voor de ponysport en dan met name de pony springsport is dit een interessante dag.

Lees er meer over op de website van DPC:

–> Nieuws – Dutch Pony Championship